Beveiliging

Beveiliging

De autoriteit persoonsgegevens (AP) houdt toezicht op iedereen die persoonsgegevens verwerkt. Iedere ondernemer verwerkt persoonsgegevens; in de vorm van zijn/haar klanten. Persoonsgegevens zijn gegevens die direct over iemand gaan óf die naar iemand te herleiden zijn.

De AVG wet stelt dat persoonsgegevens goed moeten worden beveiligd. Slechte beveiliging kan bijvoorbeeld leiden tot een datalek met alle gevolgen van dien. We kijken naar technische maatregelen; worden er geen verouderde technieken gebruikt?  En naar organisatorische maatregelen; wie heeft er toegang tot welke gegevens?

Naast het beveiligen van een systeem wordt MultiFactorAuthenticatie (MFA) een onderdeel van standaard beveiliging voor je (cloud) systemen. Wachtwoorden alleen zijn niet meer veilig genoeg en daarom wordt er meervoudige verificatie ingesteld en verhoog je de beveiliging van je accounts met bijvoorbeeld een eenmalige toegangscode. Om te voorkomen dat je dan voor elke applicatie of elke inlog een aparte app moet worden geïnstalleerd voorziet ESET je met 1 app voor zoveel mogelijk portalen. Momenteel hebben zij al integratie met email, VPN, Office 365 en Dropbox. Doordat zij blijven ontwikkelen breiden de mogelijkheden zich hierin alleen maar uit.

Wij zijn al vele jaren partner van ESET, zij hebben zich bewezen continu mee te kunnen bewegen op allerlei gebieden van veiligheid. Momenteel hebben we bijna 600 systemen die we voorzien van de ESET beveiligingssoftware en de managementtool zodat wij maar ook jij de eigen systemen kan monitoren. Zo is er een goede check op alle systemen, wel zo’n veilig gevoel voor ons en jou als ondernemer.

 

Neem contact op

Protonenlaan 28
5405 NE  Uden

0413 – 782 782
contact@danego.nl
 www.danego.nl