Nieuwste Cloud PC Microsoft 365

Eén van de nieuwste functionaliteiten van Microsoft 365 is de Windows 365 Cloud PC. Deze nieuwe  licentie omvat een Windows pc, inclusief persoonlijke apps, inhoud en instellingen, die te benaderen is vanaf elk apparaat zoals een andere pc, tablet of smartphone via een webbrowser. Dit biedt uitkomsten voor mensen die vaak onderweg zijn en niet gebonden willen zijn aan 1 vaste werkplek/apparaat. Super eenvoudig!

Cloud 365 voor bedrijven

Bedrijven kunnen met Windows 365 Cloud PC virtuele systemen voor medewerkers afnemen en daar per maand, per gebruiker voor betalen. Die gebruikers kunnen dan Windows openen vanaf een applicatie of in de webbrowser. Dat kan op een pc, Linux-systeem, Mac, tablet of Android-apparaat, als er maar een internetverbinding aanwezig is.

Bedrijven kunnen bepalen hoeveel rekenkracht, geheugen en opslag ze per gebruiker nodig hebben en naar rato betalen. De Cloud PC kan de nieuwste Windows 11 draaien.

Volgens Microsoft is het voordeel naast de configureerbaarheid en toegang vanaf meerdere apparaattypen dat gebruikers telkens met hun Windows-sessie verder kunnen gaan met hun werk waar ze gebleven waren, ook als ze van apparaat wisselen. Microsoft claimt ‘instant booting’ waarbij Windows dus direct te gebruiken is, inclusief apps, data en instellingen.

Deze dienst zorgt voor een andere kijk op de huidige “standaard” werkplek. Deze manier van werken opent nieuwe deuren met betrekking tot investeringen in fysieke werkplekken met nieuwe computers/laptops. Een webbrowser is wat je nodig hebt om je werkplek te openen.

Veiligheid

Sinds de eerste lockdown werken steeds meer mensen vanuit huis. Omdat het voor bedrijven lastig is om alle endpoints thuis en op kantoor te beveiligen, positioneert Microsoft Windows 365 zich als een betrouwbaar alternatief. Met Cloud PC kan je je bestanden en applicaties veilig in elke omgeving gebruiken zonder gebonden te zijn aan een specifiek apparaat. De gegevens op Cloud PC zijn altijd versleuteld op de virtuele infrastructuur van Microsoft. Zo vallen gevoelige gegevens niet in verkeerde handen.

Qua beheer is de beveiliging van een Cloud PC vergelijkbaar met die van een traditionele computer. Als admin kan je bijvoorbeeld Microsoft Defender met bestaande regels implementeren op cloud-pc’s. Tweestapsverificatie en Microsoft Azure Active Directory (AD) kunnen er ook voor zorgen dat fraudeurs jouw Cloud PC niet kunnen binnendringen. Je kunt zelfs zien op welk apparaat je via welke verbinding wilt inloggen. Windows 365 is dus in staat om een verdwaalde verbinding van vreemde afkomst te blokkeren zodat niemand anders jouw systeem binnenkomt.

Danego

Inmiddels hebben we vanuit onze klanten al verschillende aanvragen ontvangen voor het implementeren van Windows 365. Wij hebben hun dan ook geholpen bij het opzetten van deze licentie. Kan jij ook ondersteuning gebruiken bij het implementeren van Windows 365 Cloud PC. Of geef je het liever compleet uit handen? Danego helpt je graag verder. Neem contact met ons op voor meer informatie.