Cloud beveiliging

Beveiliging van je bestanden en persoonlijke gegevens is belangrijk voor zowel lokaal als online. We zien helaas momenteel nog steeds te vaak dat organisaties de beveiliging van de online omgeving en de back-up niet op orde hebben. Het staat toch in de cloud? is het argument wat vaak gebruik wordt. Jammer want ook deze omgevingen kunnen slachtoffer worden tijdens een hack. Met een paar simpele en niet al te dure oplossingen kun je toch al wat doen om de veiligheid te vergroten.
Cloud omgevingen worden steeds toegankelijker. Meeste cloud diensten worden voorzien van een standaard beveiliging, alleen deze zijn meestal niet voldoende om uw data goed te kunnen beveiligen. Om je op weg te helpen hebben we hier een aantal beveiligingsopties voor je op een rijtje gezet.

Multi-factor Authenticatie

Dit is waarschijnlijk al wat bekender bij de meeste mensen en ook het makkelijkste om uit te voeren. Multi-factor Authenticatie voorziet de gebruiker van een extra beveiliging laag aan de standaard inlogprocedure. Dit kan worden gedaan door middel van een SMS, mail, Authenticatie-app, Biometrie of een fysieke USB-stick.

Eén van deze methodes kun je dan gebruiken om naast je gebruikersnaam en wachtwoord nog een extra getal of toestemming in te voeren/geven om in te loggen op een cloud omgeving.

In je Microsoft 365 omgeving is het gratis en kost het alleen de moeite om het aan te zetten!

Gebruikers toegang beheren

Door een goed rechtenbeheer te hebben en een duidelijke documenten structuur kun je voorkomen dat gebruikers per ongeluk gevoelige informatie bewerken of verwijderen. Maar het zorgt er ook voor dat hackers met gestolen inloggegevens niet zomaar bij alle documenten in jouw cloud omgeving aan de gang kunnen gaan.

Hiermee is het mogelijk de schade te beperken tot het minimum voor jouw cloud omgeving.

ESET Cloud Security

Je lokale antivirus software scant alleen de bestanden die lokaal op de computer staan, dus de online files in OneDrive, SharePoint en Teams neemt deze niet mee. Daarom is het extra belangrijk je cloud omgeving ook te beveiligen.

ESET bied deze extra bescherming van de cloud omgeving ook aan in hun cloud Security pakket. Hiermee kan jouw Microsoft 365 cloud omgeving; OneDrive, Teams, Exchange (mail) of SharePoint voorzien worden van die extra beveiliging.  Op het gebied van malware scans, e-mail encryptie, spamfilter, phishing aanvallen  filtert hij de mails.

Samen met deze dienst biedt ESET een makkelijk en overzichtelijk beheerportaal. Klik er gerust eventjes doorheen in de online demo hieronder!

Back-up

In veel gevallen maken we gebruik van Synology hardware en Veeam back-up software, maar uiteindelijk bepalen we samen een goede strategie. Hoe ver willen we data terug kunnen zien? Welke tijdsintervallen mogen er zijn? We kijken ook naar de locatie van de back-up, verlaat deze het pand? En staat de back-up op een veilige plek? Wil je nog iets zelf doen in het back-up proces, of ontvang je liever korte rapportages?

Vraag jezelf eens af: Wat als het mijn bedrijf overkomt? Wat heb ik dan nodig om weer snel aan de slag te kunnen? Waar ligt de prioriteit?

Iedere organisatie heeft een andere workflow en daarin moet worden bepaald welke back-up strategie past.

Danego

Om ervoor te zorgen dat jij en je Cloud omgeving veilig blijven zijn er dus genoeg mogelijkheden die je uit kunt voeren. Mocht je nu interesse hebben in hoe jouw huidige Cloud beveiligingssituatie is of heb je hulp of informatie nodig over een van deze methodes? Dan kunt u altijd gerust contact met ons opnemen en zullen wij je ondersteunen en adviseren over hoe jouw situatie is of verbeterd kan worden!