SharePoint

Heb je wel eens gehoord van SharePoint? Als je denkt dat dit een applicatie is waarmee je documenten kunt opslaan, bewerken en kunt delen binnen een bedrijf dan klopt dit. Dit is echter slechts een klein deel van wat er mogelijk is met SharePoint. Met deze blog willen wij je graag wat meer vertellen wat er allemaal mogelijk is met SharePoint.

Sharepoint in Jip en Janneke taal uitgelegd

Wat wij bij Danego kunnen met SharePoint is een duidelijke en goed beheersbare digitale werkomgeving creëren. Hieronder leggen wij het graag uit in Jip en Janneke taal.

Zie SharePoint als de receptie van een groot bedrijf. Jij komt als medewerker van de financiële administratie op je eerste werkdag binnen lopen. Jij als medewerker wil een duidelijke route hebben naar je werkplek en wil niet verdwalen terwijl je het hele pand moeten doorkruisen op zoek naar de juiste afdeling. SharePoint en dus jouw receptie stuurt jou meteen in de juiste richting. Eenmaal op je werkplek wil je ook alleen de documenten en alle informatie zien die voor jou en voor je werkzaamheden van toepassing zijn.    

Andersom werkt het natuurlijk ook zo. Als directie wil je niet dat iedereen binnen het bedrijf afspraken uit een directieoverleg kan inzien, of evaluatie formulieren naar aanleiding van functioneringsgesprekken binnen P&O.

Maar is er algemene informatie die men wenst te delen met het hele bedrijf dan kan dit geplaatst worden op de werkomgeving van SharePoint. Dan zijn de behaalde resultaten gemakkelijk te delen met het hele bedrijf. Komt de kerstborrel er aan, of wil je graag de foto’s laten zien van het laatste teamuitje dan plaats je dit op SharePoint. Je vergeet nooit meer de verjaardag van je collega’s want ook een verjaardagskalender is te plaatsen binnen SharePoint, samen met nieuwsflitsen wat er die week allemaal staat te wachten. Ook het bekende smoelenboek behoort tot de mogelijkheden. En SharePoint is helemaal te maken binnen de huisstijl van je bedrijf.

Dit hebben wij inmiddels ook gedaan voor onze klant Haegens Kraanverhuur, te Elsendorp. In deze blog zie je een aantal van de bovenstaande besproken mogelijkheden van SharePoint afgebeeld. Bij deze willen wij Stijn van Haegens Kraanverhuur ook hartelijk danken voor zijn medewerking.

SharePoint en OneDrive

De meeste mensen zullen SharePoint toch hoofdzakelijk gebruiken voor het creëren van een documentenstructuur. Dit is eenvoudig te realiseren en middels OneDrive is deze documentenstructuur ook zichtbaar binnen Windows Verkenner. Onze volgende blog zal dan ook dieper ingaan op de mogelijkheden en de functionaliteiten van OneDrive.