We tellen alweer af naar het einde van het jaar, met de Kerstdagen bijna voor de deur willen we iedereen alvast hele mooie Kerstdagen toewensen en een gezond en succesvol 2022! 

Het einde van ons jaar en het begin van 2022 staat in het teken van een laatste grote verandering aan onze infrastructuur. Het grootste deel van onze servers voelen zich helemaal thuis in het serverpark van EGP en de laatste dag van het jaar staat in het teken van het fysiek verhuizen van een aantal servers, uiteindelijk verwachten we in Januari 2022 voor de laatste keer de deur te sluiten van ons datacentrum in Amsterdam.

Wij zitten ook in deze tijd niet stil en kijken alweer snel vooruit naar opnieuw een mooi technisch jaar vol nieuwe ontwikkelingen.

Windows 365 Cloud PC

In onze Zomerblog informeerde we iedereen over de nieuwe Windows 365 cloud PC van Microsoft. Inmiddels hebben we de eerste cloud PC’s in gebruik. Hij voldoet in alle opzichten aan een volledige werkplek die niet afhankelijk is van één bepaald systeem. We hebben de werkplekken voorzien van andere software applicaties naast Office365 en het werkt naar tevredenheid bij de eindgebruikers.

Momenteel is Hugo een testomgeving aan het inrichten als eindproject voor zijn stage, hij onderzoekt of het mogelijk is deze Windows cloud PC’s in te zetten ter vervanging van de huidige remote werkplekken.  

Een mooi maar best lastig project! Hugo is nog tot eind Januari bij ons werkzaam, wij wensen hem succes met deze laatste loodjes.

Indien je nu denkt dat wil ik ook! Neem dan even contact met ons op.

Safety First

In deze tijd zijn beveiliging en back-up niet meer weg te denken uit de ICT strategie voor ieder bedrijf. We kunnen het niet vaak genoeg blijven benadrukken: zorg voor een goede beveiliging, voor een goede back-up en bewuste medewerkers binnen de organisatie!

Zeker nu de verschuiving plaats vind naar de Cloud horen we helaas nog te vaak de gedachten: “Het staat toch in de cloud?” Dan hebben we het altijd toch?” Dit is zeker een misvatting, het online of in de cloud zetten van je bestanden is geen back-up en de veiligheid blijft afhankelijk van het gebruik en wachtwoord van een medewerker.  

Wist u dat een geïnstalleerde virusscanner niet je Teams bestanden of je SharePoint omgeving scant? Ook de online bestanden in OneDrive niet. Hier kan een lokale virusscanner niet bij namelijk. Met ESET cloud office security is dit wel mogelijk. We horen u denken: “Wat kost dat dan weer?” € 1,40 per account per maand en het inregelen hiervan doen gratis! 

Het geeft toch een gerust gevoel om te weten dat alle onderdelen worden gescand vóórdat je ze al binnen haalt op je computer/laptop.

Wist U dat?

*Jeroen vanaf 1 januari 2022 vijf dagen bij ons komt werken, eerder dit jaar heeft hij al een vast contract gekregen. Zeer verdiend vinden wij en we hopen dat hij nog lang met veel plezier bij ons blijft! Hiermee zal zijn uurtarief ook hoger worden.

*Dat Hugo alweer bijna klaar is met zijn stage…Wij wensen hem succes met de laatste loodjes en alvast veel ICT plezier in de toekomst!*

*In Februari er weer 2 nieuwe stagiaires klaar staan om te beginnen, Sem en Niels komen ons team versterken!

*Emiel bij veel klanten op bezoek is geweest het afgelopen jaar wat mooie gesprekken en nieuwe inzichten heeft opgeleverd.

*Romano onze rots in de branding is voor ons maar zeker ook voor onze klanten! Hij gaat genieten van een paar vrije dagen tussen Kerst en Oud&Nieuw.

 

Na de feestdagen

Als we samen geproost hebben op het nieuwe jaar kunnen we ons opmaken voor een jaar waarin we ons nog verder gaan richten op onze dienstverlening naar onze klanten. Onze rol als ICT’er is veranderd; het leveren van standaardoplossingen is al lang niet meer van deze tijd. We geven presentaties over Microsoft oplossingen gespecialiseerd op uw bedrijf, we schrijven migratieplannen en geven trainingen op locatie aan medewerkers.

Aankomend jaar gaan we ons nog meer richten om uitleg te geven over specifieke onderdelen; halen we alles uit teams?, bewustwording van veiligheid bij medewerkers, hoe gebruiken we SharePoint?, hoe delen we onze bestanden met externe contacten/organisatie? Dit is namelijk een mooie kans om onze expertise over te dragen naar de eindgebruikers!

Daarnaast kijken we ook naar mogelijkheden om een nieuw systeem volledig automatisch in te richten waarbij alleen een Microsoft 365 inlog nodig is. Op deze manier zou hardware direct kunnen worden geleverd en niet meer door ons op kantoor te worden ingericht.

Rest ons nog om iedereen hele mooie feestdagen te wensen! En we spreken elkaar vast weer snel, tussen het kerstdiner en de oliebollen zijn we gewoon bereikbaar en zitten we voor alle ICT zaken klaar!