Onderbelichte functionaliteiten Microsoft 365

Werkefficiëntie is enorm belangrijk. Samenwerken, communiceren en gezamenlijk creëren op een wijze waarbij iedereen toegang heeft en de tools naadloos op elkaar aansluiten, dat wilt natuurlijk ieder bedrijf. Toegang hebben tot productiviteitstools waarmee mensen hun werk gemakkelijker kunnen doen, en overal vandaan, maakt organisaties wendbaar en stelt hen in staat te concurreren in hun sector. Dit is allemaal mogelijk met Microsoft 365.

Microsoft 365 is de verzamelnaam voor alle Microsoft tools als Word, Exchange, Excel, SharePoint, Teams en meer als een abonnementsdienst in de cloud. Omdat Microsoft 365 cloud-based is, is de volledige ervaring overal toegankelijk, op elk apparaat, zolang ze maar online zijn.

De tools in Microsoft 365 vullen elkaar aan en werken naadloos samen, wat het een must-have maakt voor elk bedrijf.

Ontdek de zeven belangrijkste voordelen van Microsoft 365:

1. Overal toegang tot bestanden

Met Microsoft 365 kan jouw organisatie alle bestanden opslaan in de cloud. Dit betekent dat ze toegankelijk zijn op elk apparaat, vanaf elke locatie met een internetverbinding. Voor organisaties waar mobiel werken essentieel is, is het van onschatbare waarde om toegang te hebben tot alle apps en bestanden die je nodig hebt wanneer je niet op kantoor bent.

2. Veilige cloud-opslag

Microsoft 365 is een volledig beveiligde omgeving met robuuste beveiligingsmaatregelen, zoals twee-factor authenticatie, die ervoor zorgt dat onbevoegden geen toegang tot jouw bestanden hebben als ze toevallig op jouw apparaat zitten. Dankzij bedreigingsdetectie en anti-malware worden bedreigingen onmiddellijk geïdentificeerd en tegengehouden, wat vooral belangrijk is voor organisaties die met vertrouwelijke gegevens of informatie werken.

Het gebruik van Microsoft 365 betekent dat jouw bedrijf vrij is om te werken zonder zorgen over de veiligheid. Met de mogelijkheid om ook je apparaten rechtstreeks aan de Azure Active Directory te koppelen is het mogelijk om ook het apparaat ICT beheer op afstand te doen, de schijf wordt automatisch voorzien van bitlocker (hierdoor kunnen gegevens niet worden uitgelezen indien de harde schijf aan een ander apparaat wordt gekoppeld) en is het mogelijk op afstand het systeem volledig te laten her installeren op het moment dat het systeem niet meer bij de eigenaar is. Dit voorkomt ook meteen bij diefstal een datalek.

3. Verbeterde communicatie

Microsoft 365 biedt gebruikers tools aan om zonder problemen te communiceren via Teams en Outlook. Met Teams voor bedrijven kan je conferentiegesprekken en vergaderingen houden met personeel en externe bureaus overal ter wereld, zodat je altijd kunt samenwerken en communiceren, ongeacht afstand of tijdsverschil. Teams biedt een functie voor instant messaging waarmee tegelijkertijd opmerkingen kunnen worden toegevoegd en bestanden kunnen worden geüpload, wat handig is voor samenwerking tussen afdelingen en bij het gezamenlijk opstellen van documenten.

Je kunt mensen in Teams ook ’taggen’, zodat ze een melding krijgen dat een opmerking rechtstreeks aan hen gericht is. Al deze functies betekenen dat je voortdurend en onmiddellijk in contact kunt staan met teams en individuen, waar ze zich ook bevinden en op ieder moment. Yammer is een andere functie van Microsoft 365 die fungeert als een soort sociaal netwerk voor jouw organisatie. Door te posten op jouw bedrijfs ‘news feed’ kan je direct berichten sturen naar alle medewerkers, en medewerkers ontvangen een e-mail notificatie wanneer er een nieuwe post is geplaatst zodat berichten niet gemist worden. Iedereen kan reageren op een bericht en je kunt verschillende ‘kanalen’ in Yammer aanmaken voor verschillende doeleinden, zodat je niet altijd het hele bedrijf hoeft te berichten.

4. Voorspelbare uitgaven

Microsoft 365 wordt betaald per gebruiker, per maand, zoals een abonnement. De kosten van jouw licenties zijn afhankelijk van het niveau van functionaliteit dat je voor jouw bedrijf kiest. Verschillende bedrijfsniveaus omvatten verschillende toepassingen en producten, wat de kosten van elke licentie dicteert. Betalen per gebruiker of per maand geeft je een voorspelbaar uitgaand bedrag en helpt jouw IT-uitgaven te budgetteren voor het komende jaar. Upgrades zijn inbegrepen in de kostprijs van jouw licenties, dus er zijn geen onverwachte of extra kosten.

5. Bedrijfscontinuïteit

Met bestanden die in de cloud zijn opgeslagen en indien op aanvraag in te regelen dat ze regelmatig worden geback-upt, blijft jouw organisatie gewoon doorwerken in het geval van een ramp op kantoor. Wat er ook gebeurt met jouw fysieke apparaten of e-mail, bestanden en gegevens zijn veilig opgeslagen in de cloud.  Exchange beschikt ook over herstelfuncties waarmee afzonderlijke e-mails of zelfs volledige mailboxen kunnen worden hersteld tot 30 dagen terug standaard als dat nodig is. Wat de situatie ook is, het kan business as usual zijn als je Microsoft 365 gebruikt.

6. Automatische upgrades

Alle essentiële apps zoals Word, Excel en Outlook zijn inbegrepen en werken online zonder dat je software hoeft te installeren. Upgrades worden automatisch uitgevoerd op vooraf bepaalde intervallen, dus je hoeft je geen zorgen te maken of je wel op de nieuwste versie zit; dat gebeurt automatisch. Je hoeft ook geen nieuwe software te kopen, want updates zijn inbegrepen in het abonnement van jouw Microsoft 365-licenties.

7. Gecentraliseerde samenwerking

Met Microsoft 365 kan je ook mailboxen, agenda’s en contactpersonen delen en documenten in real-time bewerken via samenwerkingstools. Door agenda’s in Exchange te delen, kan je zien wie in jouw organisatie wanneer beschikbaar is, zodat je vergaderingen kunt plannen die voor iedereen werkbaar zijn. Gedeelde mailboxen betekenen dat meerdere mensen toegang hebben tot dezelfde mailbox, zodat berichten gefilterd kunnen worden en geen enkele mail nog gemist wordt. SharePoint is een andere integrale tool om samenwerking mogelijk te maken. Documenten die hier worden opgeslagen, kunnen door elk personeelslid worden geopend en bewerkt, en als link in e-mail worden gedeeld.  Meerdere gebruikers kunnen documenten die zijn opgeslagen in SharePoint ook in real-time bewerken, wat co-auteurschap eenvoudig maakt. Je kunt op elk moment zien wie er in het document zit en zelfs waar ze aan het werk zijn dankzij de gekleurde vlaggetjes die elke gebruiker identificeren.

Microsoft 365 biedt online versies van de populairste tools zoals Microsoft Word, PowerPoint, Excel en OneNote. Voor elk bedrijf is de reeks functies van Microsoft 365 ongeëvenaard. Dankzij het maandelijkse abonnementsmodel dat voor Microsoft 365 wordt aangeboden, kunnen bedrijven gemakkelijker een plan kopen dat geschikt is voor hun omvang en aantal gebruikers, en gewoon blijven werken.

Kortom; als je het hebt over werk efficiënte dan mag Microsoft 365 niet ontbreken in jouw organisatie. Heb je interesse en wens je graag hulp bij de integratie van Microsoft 365? De specialisten van Danego hebben ruime ervaring met het inrichten van dit digitale ecosysteem. Neem gerust contact met ons op!

Microsoft 365 biedt online versies van de populairste tools zoals Microsoft Word, PowerPoint, Excel en OneNote. Voor elk bedrijf is de reeks functies van Microsoft 365 ongeëvenaard. Dankzij het maandelijkse abonnementsmodel dat voor Microsoft 365 wordt aangeboden, kunnen bedrijven gemakkelijker een plan kopen dat geschikt is voor hun omvang en aantal gebruikers, en gewoon blijven werken.

Kortom; als je het hebt over werk efficiëntie dan mag Microsoft 365 niet ontbreken in jouw organisatie. Heb je interesse en wens je graag hulp bij de integratie van Microsoft 365? De specialisten van Danego hebben ruime ervaring met het inrichten van dit digitale ecosysteem. Neem gerust contact met ons op!