Emiel Van Berlo

Emiel – Oprichter

Mijn interesse voor computers is rond mijn 14de ontstaan. Ik was altijd al veel bezig met elektronica zoals het maken van printplaten en het solderen hiervan. Nadat mijn ouders een 80286 computer hadden aangeschaft voor het schoolwerk van mij en mijn zussen was ik verkocht. Binnen twee weken had ik het ding al kapot gemaakt tot woede van mijn oudste zus, die de computer uiteraard met spoed nodig had. Het is me toen wel gelukt om het ding weer op tijd werkend te krijgen. Google bestond nog niet, maar gelukkig kon ik alles vragen aan de vader van mijn beste vriend. Die 80286 heb ik uitgebreid, aangepast en uiteindelijk vervangen door een zelf gebouwde computer, waarvoor ik de losse onderdelen heb gekocht op de HCC dagen. Dat was toen de plek om goedkoper aan computer onderdelen te komen. Na een paar jaar had ik thuis een Novell server draaien en had ik alle computers hierop aangesloten.

Na 20 maanden gewerkt te hebben bij twee bedrijven, ben ik in 1998 gestart met Danego. In de eerste paar jaren heb ik nog veel computers en servers zelf gebouwd totdat dit duurder werd dan een standaard merk computer. Door de opkomst van internet werd het dienstenaanbod uitgebreid met domeinnaamregistratie en hosting activiteiten. Ongeveer 10 jaar geleden zijn we ook begonnen met het aanbieden van VoIP diensten. Tegen de klanten zeg ik dan ook “Als er maar een internet stekker aanzit, dan maken we het”.

De grootste uitdaging is de klant adviseren zonder allerlei technische termen, zodat de klant echt begrijpt waar het over gaat. Danego staat voor de beste oplossing en niet voor het product met de hoogste marge. Er is geen dag hetzelfde door de veelzijdigheid aan werk bij al onze verschillende klanten. Hierdoor ga ik nog steeds elke dag met plezier naar het werk.

Prive ben ik getrouwd met Yvonne en heb ik drie kinderen. Ik ben in mijn vrije tijd ook nog vaak bezig met computers en elektronica. Mijn kinderen vinden het wel interessant en de twee oudste kunnen inmiddels al wat solderen en programmeren.