Waar moet iemand op letten bij het selecteren van een hosting partij?

Ben jij van plan om een website te lanceren? Dan is het goed dat je eerst research doet naar wat er allemaal bij komt kijken. Eén van die dingen die je ongetwijfeld tegenkomt is het uitzoeken van een goede hostingpartij. Zij bieden een opslagplaats aan voor jouw website en alle bijbehorende bestanden. Jouw website draait dus op zijn server. Het is van belang dat de hostingpartij de server goed beveiligt zodat hackers de website geen schade kunnen toebrengen. Dit is de basis voor iedere hostingpartij. Maar hoe kies je een goede? Hiervoor kijken we naar een drietal aspecten die belangrijk zijn:

Bereikbaarheid

Het komt wel eens voor dat dingen niet goed werken op de website en eigenlijk komt dit nooit goed uit. Je wilt tenslotte de beste beleving bieden aan je website gebruikers. Het probleem met je website kan in zo’n geval niet snel genoeg opgelost worden, dus wil je graag dat je hostingpartij goed bereikbaar is. Daarom is het van belang dat de betreffende hostingpartij goed bereikbaar is voor support. Het liefste via de telefoon en/of livechat. Dit is erg belangrijk want problemen op de website komen vaker voor dan je denkt en je moet snel geholpen worden. Laat staan als je website gehackt wordt. Dan ontstaat er paniek omdat je niet weet waar je moet beginnen. De nodige support is dan wel op zijn plaats.

Aanbod

Wij zien vaak in de praktijk dat hostingpartijen stunten met goedkope prijzen en daardoor opvallen bij het grote publiek. Maar, belangrijk om te weten is dat deze partijen vaak geen helpdesk hebben. Hiermee zet je jezelf buitenspel als er iets aan de hand is met de verbinding of andere zaken waardoor de website niet optimaal functioneert. Ga dus nóóit voor de goedkoopste oplossing. Minimaliseer zoveel mogelijk het gevaar van externe factoren en kijk goed naar de diensten die hostingpartijen te bieden hebben.

Afstemmen met websitebouwer

Bouw je de website die je wilt lanceren niet zelf, maar door iemand anders? Vraag dan altijd naar de voorkeuren van de websitebouwer. Hij/zij kan het contact met de hostingpartij voor jou overnemen en makkelijker meepraten over vaktermen. Vaak hebben websitebouwers al jarenlang contact met dezelfde hostingpartij waar die zich vertrouwd bij voelt. Dit bevordert alleen maar de samenwerking en dat kan voor jou alleen maar gunstig uitpakken.

Danego

Je raad het al. Bij Danego kun je bovenstaande voorwaarden allemaal afvinken. Wij hebben jarenlang ervaring als hostingpartij en streven altijd naar de beste service. Niet voor niets is onze slogan: ‘Service zit in ons systeem’. Naast het hosten van websites bieden wij verschillende services aan zoals het registeren van domeinnamen, instellen van mail DNS records en het doorlinken van andere websites naar jouw hoofdpagina. Heb je vragen of hulp nodig? Dan kun je een ticket aanmaken op onze website. Is het dringend? Dan zijn we tijdens kantooruren altijd telefonisch bereikbaar!